Отношенията между Русия и НАТО се влошават, но Москва няма намерение

...
Отношенията между Русия и НАТО се влошават, но Москва няма намерение
Коментари Харесай

Русия казва, че диалогът с НАТО е нулев, но не търси открит конфликт

Отношенията сред Русия и НАТО се утежняват, но Москва няма желание да влиза в спор със страна от НАТО, каза в четвъртък съветският заместител външен министър Александър Грушко в изявление, цитирано от " Ройтерс ".

В коментар за отбелязване на 75-ата годишнина на НАТО Грушко сподели пред съветската държавна осведомителна организация РИА, че връзките се утежняват " предсказуемо и съзнателно " и всички канали на разговор сред Москва и алианса са били доведени до " сериозно нулево " равнище от Вашингтон и Брюксел.

" Готов ли е военният блок за открит спор с Русия? Това би трябвало да попитате самите членове на НАТО. Във всеки случай ние нямаме такива намерения по отношение на страните членки на алианса ", сподели Грушко.

Президентът Владимир Путин започва това, което той назова своята " специфична военна интервенция " в Украйна през 2022 година с декларираната цел да попречи на НАТО да разшири наличието си покрай Русия. Но войната послужи за стимулиране на алианса, който се разшири до 32 членове посредством приемането на Финландия и Швеция.

НАТО споделя, че оказва помощ на Украйна да се бори за оцеляването си пред лицето на съветската експанзия и е предоставила на Киев съвременни оръжия, образование и разузнаване.

Русия твърди, че това де факто прави НАТО страна в спора. Путин сподели през февруари, че директен спор сред Русия и НАТО ще значи, че планетата е на крачка от Третата международна война.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР